Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΡΑΣΤΩΝΗ

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, το Καλοκαίρι στη Μητρόπολη είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία.
Με την άνεση χώρου και χρόνου, τα "παιδιά" της Μητροπόλεως, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους υπό την καθοδήγηση των δύο χοραρχών, οι οποίοι εναλλάξ διευθύνουν δίνοντας παράλληλα τη σκυτάλη σ'αυτούς που θα τους διαδεχθούν.
Κάπως έτσι και σήμερα στον εκτελών χρέη Μητροπολιτικού Ναού, Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, ο Αλέξης Κατσαρός - από τα αγαπημένα παιδιά του Περιστέρη - πλαισιωμένος από "παιδιά" και των δύο χορών, απέδωσε άριστα τον κατά πολλούς, δυσκολότερο ήχο της οκταήχου, τον βαρύ.
Ο Αλέξης, παιδί της Αρκαδικής οικογένειας του λευίτη παπα Γιάννη, του Ιερέα από το Λεβίδι, που διακρίνεται για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, με λαμπρές σπουδές, κατάφερε και έφθασε στα ύπατα αξιώματα της Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας, διατελώντας Διευθυντής Προσωπικού ενώ δεν εγκατέλειψε ποτέ τα εκκλησιαστικά νάματα της οικογενείας του.
Όμως ούτε οι θέσεις, ούτε και το Αριστερό Αναλόγιο της Μητρόπολης, το οποίο και διευθύνει εδώ και αρκετά χρόνια, κατάφεραν να αλλάξουν το ταπεινό φρόνημα του Αλέξη.
Παρέμεινε και παραμένει ο ταπεινός αλλά και δεινός ερμηνευτής των μουσικών κειμένων της Μητρόπολης όπως ακριβώς του τα εδίδαξε ο Σπύρος Περιστέρης έχοντάς τον στο δεξί του χέρι.

Το Χερουβικό του βαρέος ήχου όπως τα απέδωσε η χορωδία της Μητροπόλεως, σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου 2009, υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Κατσαρού.



Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στους δύο χορούς, που κάθε Κυριακή, μας θυμίζουν το Δάσκαλό μας. Που συντροφεύουν τους ξενητεμένους, που μας μεταφέρουν τη Θεία Λατρεία από τηλεοράσεως στα σπίτια μας.



Τα Λειτουργικά και το Άξιον εστί από τη σημερινή Λειτουργία.



πλάνα από την ΕΡΤ