Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ


Κώστας Πασχάλης (πηγή : www.musipedia.gr)

(Λειβαδιά 1929). Διαπρεπής βαρύτονος με φωνή μοναδικής ωραιότητας και αξιοζήλευτη διεθνή καριέρα. Συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές όλων των Εποχών. Σε ηλικία 10 ετών υπήρξε μαθητής του Ωδείου Αθηνών στη βυζ. μουσική,μετέχοντας στην παιδική χορωδία της Μητρόπολης Αθηνών. Τότε ήθελε να σπουδάσει... διαβάστε τη συνέχεια

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο μεγάλος βαρύτονος στον Σ. Κακίση στο ΒΗΜΑ.


Ο σπουδαίος λυρικός καλλιτέχνης με μεγάλη διεθνή αναγνώριση, ο βαρύτονος Κώστας Πασχάλης έφυγε από τη ζωή στις 9 Φεβρουαρίου 2007 σε ηλικία 78 χρόνων. Η κηδεία του έγινε από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Διαβάστε το αφιέρωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ με αφορμή το θάνατο του Κώστα Πασχάλη


Tον καλλιτέχνη της όπερας, το μεγάλο και διεθνούς φήμης βαρύτονο, Κ. Πασχάλη τίμησε στις 27/1/03 το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από πρόταση του Tμήματος Θεατρικών Σπουδών, απονέμοντας σ’ αυτόν τον ύψιστο ακαδημαϊκό τίτλο, αυτόν του επιτίμου διδάκτορος. Η υποδοχή και η προσφώνηση του τιμωμένου έγινε από τον Αντιπρύτανη Αντ. Κουτσελίνη, ενώ για το έργο του μίλησαν οι καθηγητές Ε. Ευαγγελάτος και Β. Πούχνερ. O ίδιος, μετά την αναγόρευσή του και την περιένδυσή του με την πανεπιστημιακή τήβεννο από τον Κοσμήτορα της φιλοσοφικής κ. Θ. Πελεγρίνη, ομίλησε με θέμα « Η μελοδραματική τέχνη». Μια έξοχη αναδρομή στην εξέλιξη του μελοδράματος που διανθίζονταν με άριες από όπερες που ερμήνευσαν οι μαθητές του Μαρ. Μάνσολα, Εφη Μινακούλη, Ελ. Παπαδοπούλου, Αγγ. Τουσμάνωφ και Κ. Ραφαηλίδης, με τη συνοδεία στο πιάνο της κ. Μπίλιω Μωραϊτη.