Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010

Ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΚΩΝ. ΨΑΧΟ

Ο πρεσβευτής Ειρήνης και Πολιτισμού Μάριος Φραγκούλης παρουσιάζει έναν ξεχωριστό «Προμηθέα», στον οποίο συμμετέχει πλήθος σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών. Ο πάντα επίκαιρος λόγος του Αισχύλου συνδυάζεται με το Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού και την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη σε μια ενιαία ορατοριακή σύνθεση.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010
Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς

Αυτός ο ξεχωριστός «Προμηθέας Δεσμώτης» θα συνδυάσει τον πάντα επίκαιρο λόγο του Αισχύλου με το Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού και την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη σε μια ενιαία ορατοριακή σύνθεση, με την αυθεντική και για πρώτη φορά ολοκληρωμένη μουσική του Κωνσταντίνου Ψάχου, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και άγνωστα μουσικά μοτίβα της Εύας Σικελιανού.

Ο πρεσβευτής Ειρήνης και Πολιτισμού Μάριος Φραγκούλης ηγείται ενός σχήματος στο οποίο συμμετέχει πλήθος σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι μουσικές συνθέσεις του Ψάχου, του Θεοδωράκη και της Εύας Σικελιανού θ’ αποδοθούν σε μέλη από τη χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων, όπως ακριβώς πριν 80 χρόνια στους Δελφούς (Δελφικές Εορτές 1930).

Τους ρόλους στο έργο θα ερμηνεύσουν η Άννα Κουτσαφτίκη – Ιώ, η Χριστιάννα Ματζουράνη – Κορυφαία, ο Άρης Παπαδημητρίου – Ερμής και άλλοι νέοι ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Περρής. Η Αντιγόνη Βαλάκου θ’ ανοίξει… με τη φωνή της την εκδήλωση με στίχους από τη Θεογονία του Ησιόδου και ο Αποστόλης Τότσικας σ’ ένα ρόλο – έκπληξη θα κλείσει την εκδήλωση, διαβάζοντας αποσπάσματα από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ η διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα θ’ αποδώσει τα άγνωστα μέχρι σήμερα μέλη της Εύας Σικελιανού γραμμένα για τον Προμηθέα Λυόμενο.

Ο ίδιος ο Μάριος Φραγκούλης σ’ ένα ρόλο διαχρονικού Προμηθέα θ’ αναμετρηθεί ταυτόχρονα με το λόγο του Αισχύλου στη μετάφραση του Γιάννη Γρυπάρη, όπως ακριβώς πριν 80 χρόνια, καθώς και σε αποσπάσματα από το Πνευματικό Eμβατήριο του Μίκη Θεοδωράκη. Την ευθύνη της παράστασης έχει ο Ηλίας Μαλανδρής, τη μουσική επιμέλεια ο Κώστας Καραμάνος, τη σκηνογραφική σύνθεση η Vangie Burbidge και τη χορογραφία η Βάσια Αγγελίδου.

[Αγγελιοφόρος: Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010]

  • Προπώληση: http://www.ticketservices.gr & από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τηλ. 2265082353-4 (θα ξεκινήσει στις 9/7/2010)
  • Τιμή εισιτηρίου: 23 ευρώ
  • Ώρα έναρξης: 21.30
  • Πληροφορίες:2103629246entertainment@people.gr
πηγή : theatreworld