Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

20 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 26η Σεπτεμβρίου 1989 . Ημέρα κατα την οποία έπεφτε νεκρός ο Παύλος Μπακογιάννης από τις σφαίρες των τρομοκρατών στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου.



Χωρίς να θέλουμε να προσδώσουμε οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική χροιά στο ιστολόγιό μας και παραμένοντας πιστοί στον σκοπό της διαδικτυακής μας παρουσίας, " ανεβάζουμε" την Εξόδιο Ακολουθία του Παύλου Μπακογιάννη από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπως μεταδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1989, από τον ραδιοφωνικό Antenna 97,1 Fm-Stereo, με τον σχολιασμό του Τέρενς Κουίκ και άλλων δημοσιογράφων.

Στην Κηδεία, χοροστάτησε ο Μακαριστός Σεραφείμ συμπαραστατούμενος και από άλλους Αρχιερείς, μεταξύ των οποίων και ο Μακαριστός Χριστόδουλος.
Έψαλλαν μέλη της χορωδίας της Μητροπόλεως στον γυναικωνύτη, όπως συνηθίζεται στη Μητρόπολη σε τέτοιες περιπτώσεις, υπό τη διεύθυνση του Ευάγγ. Τζελά.
Χαρακτηριστική η ερμηνεία του Αποστολικού Αναγνώσματος από τον αείμνηστο Βαγγέλη Τζελά.


Ακούστε δήλωση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ως Μητροπολίτου τότε Δημητριάδος, στον Δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, για τον Παύλο Μπακογιάννη