Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ

Κατ'αρχάς, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσοι από την αρχή της δραστηριότητάς μας αυτής μέχρι και σήμερα, μας στηρίζουν με την παρουσία τους αλλά και τα εκατοντάδες μηνύματα ευχαριστίας, για το έργο που ταπεινά επιτελούμε.
Όπως αναφέραμε και στο αρχικό μας μήνυμα όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, είμαστε μια ομάδα παλιών "παιδιών" του Περιστέρη και των χορών της Μητρόπολης. Τότε που η Μητρόπολη και ο Περιστέρης μεσουρανούσε. Τότε που ο Τύπος της εποχής, αναφερόταν με δέος στη μελωδία της Μητρόπολης, τότε που τις Μεγάλες Εβδομάδες ο κόσμος έφτανε στα προπύλαια της Μητρόπολης, οι Δημοσιογράφοι της εποχής ερχόντουσαν στη Μητρόπολη να ακούσουν τον Περιστέρη και να γράψουν για την προσφορά του στη μουσική και την πίστη μας γενικώτερα.
Φίλοι μας, προσπαθούμε, μέσα από ένα σημαντικό αρχείο (ηχητικό, οπτικό,γραπτό) να είμαστε στην επικαιρότητα των εορτών της Εκκλησίας, παρέχοντάς το "αφιλοκερδώς" στη νέα γενιά Ιεροψαλτών - φιλακόλουθων ή μή του ύφους της Μητροπόλεως. Σ'αυτή την προσπάθεια, αρωγοί στέκονται οι διάφοροι φίλοι του ιστολογίου, οι οποίοι μας προμηθεύουν με υλικό(πάρτες ή ηχητικά) νεώτερης γραφής που χρησιμοποιούνται στη Μητρόπολη και τους οποίους ευχαριστούμε εκ μέσης καρδίας.
Πάντοτε όμως, αναφέρουμε τόσο την πηγή όσο και τον δημιουργό του υλικού. Κι αυτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και σεβασμού στον καλλιτέχνη ή δημιουργό του πονήματος.
Τον τελευταίο καιρό, λόγω και της διάδοσης του blog , μας επισκέπτονται πολλοί φίλοι από άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το υλικό ( κυρίως παρτιτούρες) για ίδια ή κοινή χρήση. Αυτό, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας ενδυναμώνει να συνεχίσουμε αυτή την προσφορά.
Έχουν όμως παρατηρηθεί και φαινόμενα "κλοπής" ή καλύτερα μή σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων,ας μας επιτραπεί ο όρος. Αν και στην περίπτωσή μας, δεν τίθεται "νομικό" ζήτημα αλλά μόνον "ηθικό" και αλληλοσεβασμού στον κόπο μας, μας αναγκάζει να επικολλούμε το λογότυπο του blog μας στις πάρτες που δημοσιεύουμε, κατοχυρώνοντας τόσο τον αρχικό δημιουργό όσο και τον κόπο μας. Παρ'όλα αυτά, οι φίλοι μας - χρήστες του analogion.com και ειδικότερα στο forum psaltologio, "καρπώνονται" τη δουλειά μας ως δική τους αφαιρώντας επιδεικτικά μάλιστα το λογότυπο του peristeris blog . Μ'αυτό τον τρόπο, μειώνουν τον εαυτό τους ενώ παράλληλα προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους και τον σεβασμό προς τους συναδέλφους τους - χρήστες.
Θα θέλαμε να τους παρακαλέσουμε, όταν χρησιμοποιούν οποιασδήποτε μορφής υλικό από το blog μας, να αναφέρουνε την πηγή από την οποία το δανείζονται, χωρίς να αλλοιώνουν την μορφή του όταν πρόκειται να το αναδημισιεύσουν. Σε δική τους προσωπική χρήση, μπορούν να προσθαφαιρέσουν ό,τι αυτοί θέλουν. Την ίδια έκκληση υποβάλλουμε και προς τον διαχειριστή του Psaltologion.
Μόνον έτσι θα μπορέσει να συνεχιστεί αυτή η δουλειά, αλλά και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.
Άλλωστε, η μουσική ανήκει στο Λαό, όμως ο καλλιτέχνης χρειάζεται την επιβράβευσή του.

Με τιμή
Οι διαχειριστές του peristeris.blogspot.com