Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...

Νομίζω, αγαπητοί μου φίλοι, ότι γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα.
Αν το καλοσκεφτείτε, εμείς παρακαλέσαμε στο εξής όποιος αναδημοσιεύσει κάτι από το blog μας, να αναφέρει και την πηγή. Γιατί, τόσο ο συνθέτης ή μελοποιός, όσο και εμείς που κάνουμε αυτό το ελάχιστο, κουραστήκαμε. Δαπανήσαμε μέρος της ζωής μας να το φτιάξουμε. Σ'αυτούς όλους, λοιπόν, δεν αξίζει ένας στοιχειώδης σεβασμός; Μια απλή αναφορά; Θεωρούσαμε ότι είμαστε μια οικογένεια. Μια, αν θέλετε παρέα, που ανταλλάσει απόψεις, εμπειρίες, ιδέες. Πού την είδατε, λοιπόν, την "επίκριση σε ιστοσελίδα"????
Ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι έχουμε ούτε το αλάθητο, ούτε το τέλειο, ούτε οτι είμαστε οι ¨μοναδικοί" που έχουν αρχείο της μητροπόλεως. Είμαστε μόνο μια παρεά που έχει την στοιχειώδη τεχνογνωσία του διαδικτύου και "μοιράζεται" το υλικό της. Όπως επίσης, το όταν ανεβάζουμε υλικό από την ΕΡΤ, αναφέρουμε ότι πρόκειται για πλάνα από την μετάδοση της ΕΡΤ. Δεν είμαστε ούτε και σ'αυτό "μοναδικοί". Αρκεί μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα βρεί κανείς ό,τι παίζει η τηλεόραση.
Πρός τί ο λόγος τέτοιας "μάχης" στο analogion?
Δεν χρησιμοποιήσαμε Νόμους και κανόνες, γιατί πολύ απλά εδώ δεν τίθενται τέτοια ζητήματα. Είναι ο Νόμος του Θεού, της "καλημέρας" προς τον διπλανό μας. Έτσι το βλέπουμε και έτσι το ζητάμε.
Επειδή όμως, τόσο στα σχόλια που αναρτήθηκαν blog μας όσο και στο analogion, χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικές φράσεις πρός σχήματα ή και υποννοούμενα για πρόσωπα, αφαιρούμε το σχόλιο που άφησε άγνωστος με αναφορές σε πρόσωπα, γιατί το θεωρούμε άκρως προσβλητικό. Αν κάποιος έχει κάτι προσωπικό προς κάποιον άλλον, ας βρεί αλλού βήμα.
Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας έστειλαν μήνυμα, και ήταν δεκάδες, πιστέψτε μας, όχι για συμπαράσταση. Γιατί δεν πρόκειται, όπως προαναφέραμε για μάχη. Απλώς για να μας πούνε ότι θέλουν να τους μοιράσουμε κι άλλο υλικό. Πολύ απλά.
Στους υπόλοιπους που διαφώνησαν με τον δικό τους τρόπο...απλά έδειξαν τον εαυτό τους.
Και μήν ξεχνάτε, αν κάτι δεν σας αρέσει...μην κάνετε κλικ...προσπεράστε το...
"Τὸ στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται, οἱ βουλόμενοι ἀθλῆσαι εἰσέλθετε, ἀναζωσάμενοι τὸν καλὸν τῆς Νηστείας ἀγῶνα, οἱ γὰρ νομίμως ἀθλοῦντες, δικαίως στεφανοῦνται, καὶ ἀναλαβόντες τὴν πανοπλίαν τοῦ Σταυροῦ, τῷ ἐχθρῷ ἀντιμαχησώμεθα, ὡς τεῖχος ἄῤῥηκτον κατέχοντες τὴν Πίστιν, καὶ ὡς θώρακα τὴν προσευχήν, καὶ περικεφαλαίαν τὴν ἐλεημοσύνην, ἀντὶ μαχαίρας τὴν νηστείαν, ἥτις ἐκτέμνει ἀπὸ καρδίας πᾶσαν κακίαν...."
Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή...