Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΦΟΥΣ ΤΗΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ"

Από τον φίλο και αναγνώστη του ιστολογίου ΓιώργοS, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε:

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ’ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΨΑΛΛΟΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄90 Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ, ΔΕ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΠ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΗΥΜΟΙΡΗΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Ν. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΙΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΥΨΕΛΗ (ΔΕΙΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ - ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ - ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ) ΕΙΤΕ ΤΟ ΡΑΙΔΕΣΤΙΝΟ K.O.K., ΕΙΧΕ ΤΟ ΤΑΛΑΝΤΟ ΝΑ ΜΕΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΩΡΙΚΑ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΕΓΕΙΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ (ΚΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ). ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ,

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 40ΣΤΗΣ."

Εμείς, το μόνο που μπορούμε να αναφέρουμε, είναι ότι ο Περιστέρης, ελάχιστες φορές ερμήνευε μαθήματα άλλων δασκάλων από αυτά που είχε επιλέξει για τη Μητρόπολη ο Χρυσοχοΐδης, ο Ψαριανός και ο ίδιος ο Περιστέρης, διατηρώντας όμως την υφή και το νόημα των κειμένων και μελών, χωρίς να αλλοιώνει το ύφος που ο Κων. Ψάχος του κληροδότησε.
Κάθε σχόλιο ή παρατήρηση, δεκτή.

peristerisblog's team